Eén gedachte over “Ervaring 1

 • 2 oktober 2015 om 10:11
  Permalink

  Aan de hand het steigerongeval in de Amercentrale hebben we de verschillen in ‘onderzoek’ op een rijtje gezet. Hoe ga je van start in zo’n onderzoek? Met een Rijnlandse bril of met een Angelsaksische. De inzichten die we daar op deden waren echt heel verhelderend!

  Er was veel ruimte voor onze vraagstukken en het delen ervan met elkaar, dat was heel waardevol vooral omdat de samenstelling van de groep zo divers was.

  Wat ik zo leuk vond aan deze Rijnlandse Veiligheidscursus is alle deelnemers met elkaar verbonden waren door het thema Veiligheid. En juist dat het daardoor opviel dat het eigenlijk niet eens uitmaakt bij welk soort organisatie je werkt: Als je de juiste principes, gedachten, uitgangspunten, overtuigingen hebt, gaat het eigenlijk steeds over hetzelfde: “waarom doe je wat je doet, kan je het verhaal erover vertellen? Kan je leren van de verhalen van de ander? Sta je open om zelf te leren en te reflecteren?” En vooral: “Samenwerken, ervaringen delen, elkaar opzoeken om in het hier en nu op samen op de complexe wereld te reageren/anticiperen.” Eigenlijk de principes die we allemaal wel kennen, maar die we onder andere door management-gedoe de laatste tijd steeds meer vergeten….

  Ellen –

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *